Laskeskelin joutessani, paljonko tähän mennessä saamani erilaiset Hodari-lääkkeet ovat maksaneet yhteiskunnalle. Päädyin summaan n. 34000 euroa. Ainakin saa verorahoilleen vastinetta.

On se vaan hyvää säkää, että on sattunut syntymään tämmöiseen ökyrikkaaseen länsimaahan, jossa elinkelvottomia rääpäleitä hyysätään! ;)

Sitten rupesin potemaan hetkellistä maailmantuskaa siitä, kuinka globaalisti järjetöntä on syytää yhteen ihmiseen niin paljon rahaa. Eihän sillä ole maailman mittakaavassa mitään väliä elänkö vai kuolenko. Nimittäin, tuolla summalla saisi

-10200 moskiittoverkkoa malaria-alueille
-1400 lapselle koulutarvikkeet
-11000 lapselle terveystarkastuksen ja rokotteet
-680 metriä vesiputkea puhdasta vettä varten
-85 lehmää jaettavaksi köyhille perheille
-230 kehitysmaan nuorelle ammattikoulutuksen ja työvälineitä.

Sitten ryhdyin taas kyyniseksi. Monissa Afrikan maissa on suuria luonnonrikkauksia timanteista öljyyn. Niitä järkevästi hyödyntämällä ja toisenlaisilla yhdyskuntarakenteilla manner olisi aivan toisessa mallissa kuin nyt. Kitkekööt korruptionsa, pistäkööt kultaisilla vessanpöntöillä istuvat ja hopeoiduilla autoilla ajelevat diktaattorinsa leijonien syötäviksi, järjestäkööt läpinäkyvämmän hallintojärjestelmän ja ostakoot vähemmän Kalashnikoveja kaiken maailman sisällissotiin. Sitten on rahaa ostaa moskiittoverkkoja ja terveystarkastuksia.

Minä aion pitää 34000 euroani ja parantua!!