Minussa on kuin onkin radiologin vikaa. Pitäisiköhän vaihtaa erikoistumisalaa?
Hodarialueilla näkemäni "rämmäleet" ja "pyörylät" eivät olleet harhaa, vaan faktaa. Mutta fibroottinen arpijämä on melko tavallista varsinkin välikarsinan alueella, ja sellaiseksi nämä olisivat oikean radiologin mukaan tulkittavissa, koska koko on kuitenkin pienentynyt niin paljon. Eli hyviä uutisia, siis.

Hodarin yhteydessä NCI:n mukaan täydellinen vaste määritetään taudin täydelliseksi häviämiseksi kliinisen ja kuvantamistutkimuksen perusteella. Laajennetun määritelmän mukaan täydellinen vaste on vähintään 70-80%:n pieneneminen tuumorimassassa ja negatiivinen PET.

Harmittaa vaan, etten ole niiden joukossa jotka saavat nostella voitonmaljaa jo alkuhoidolla täysin hävinneille tuumoreille. (Muutaman näkemäni tutkimuksen mukaan sellaisia on yli 90%, joten miksvai minun pitää olla vähemmistössä?) Nyt ei ole niin juhlava olo. Jos siellä kuitenkin jotakin lymyää? No, mutta saanevat mahdolliset sitkeät sissit sitten viimeistään sädehoitonuijasta päähänsä...

Eivätkä vieläkään päästä minua PET:iin. Viimeksi tiedustellessani sanottiin, että sitten pääsee PET:iin, jos TT:ssä on jotakin jämää. No, siinä on nyt jotakin jämää, mutta vieläkään eivät ovet PET:iin aukea. Mielenrauhan kannalta olisi niin kovasti kivaa nähdä vielä metabolisen aktiviteetin poissaolo...

Toisaalta pieni laskutoimitus virkistää mieltä huomattavasti ja valaa uskoa täydelliseen vasteeseen. Esimerkiksi eräs knööli pieneni 3cm:stä 1cm:iin. Ei kuulosta kovin ihmeelliseltä. Tilavuutena ajateltuna (ja sitähän tässä katsotaan) asia kuulostaa kuitenkin paljon paremmalta. Siis 14cm3:sta 0,5 cm3:een. Sehän tekee jätteen kooksi säälittävät alle 4% alkuperäisestä! Kyllä kai syövässä sen verran sidekudosta saakin olla... :)

Eli koetetaanpas nyt sitten riemuita hyvistä uutisista.
Jee... ja he iloitsivat suuresti ja teurastivat vohlan.