Männäkuussa valitin sitä, kuinka sairaala ei suostu maksamaan peruukin tilaamista netistä. En kuitenkaan antanut periksi ihan periaatteesta ja otin myöhemmin vielä yhteyttä ostopalvelupuolen pomoon. Pomo olikin ihan toista mieltä kuin alemman tason virkailija: "tottakai se onnistuu, miksei onnistuisi". 
Nyt tulikin sitten postissa samanlainen peruukki kuin peruukkiliikkeessä sovittamani. Asioin USA:laisen Lori's wigsiten kanssa ja hyvin onnistuivat kaupat. Hintaeroa on kohtalaisesti: peruukkiliike 345 e, netti (peruukki+posti+tulli+alv) n. 160 e. Tein sairaalan maksutoimistolle sopimuksen mukaisen laskun ja nyt sitten vaan odottelen rahoja takaisin. Sairaanhoitopiirikin säästi tässä 40 euroa (korvaussumma on n. 200 e), joten kaikki lienevät tyytyväisiä. :-)

Paketin hain ihan normaalisti postista kotiin tulleella ilmoituksella. Tullin nettisivuilta kuitenkin luin, että vaikka EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tulevat paketit joskus päätyvätkin tullin sijasta postiin, on tulli maksettava. No, mikäpä siinä, lykkäsin tulliin.

Tullivirkailija oli aivan äimän käkenä:
- Anteeksi, että sanon näin, mutta oletteko ihan järjissänne tuomassa tätä pakettia tullattavaksi, vaikka se on tullut normaalin postin kautta?
Ja vielä:
-Jos minä olisin te, ja puhun nyt tavallisena kansalaisena enkä tullivirkailijana, en todellakaan olisi tullannut tätä pakettia. Ei meitä tämmöiset pikkupaketit kiinnosta vaan huumeet. Mutta valitettavasti, koska paketti on jo tällä puolen tiskiä, minun on nyt verotettava ja tullattava se. Mieluiten kyllä antaisin paketin takaisin.
Päätteeksi virkailija vielä ihmetteli, että kuinka siellä nettisivuilla nyt niin tuimasti ohjeistetaan.
No, ei ne tullit ja verot nyt tällä kertaa suoraan minua kirpaise ja meneepähän ainakin kaikkien protokollien ja lakien mukaan, kun lystin maksajana on virallinen taho.
Mutta mitä opimme tästä: tullivirkailijakin on ihminen. ;-)