Nyt elokuussa on minua kuvattu edestä ja takaa sekä sisältä.

Ensin otettiin kuva henkilökorttiin -menin uuteen työpaikkaan. Kuvasta tuli melko siedettävä siihen nähden, että virallisissa dokumenteissa lähtökohtaisesti kuuluu näyttää sellaiselta, että lapsia itkettää.

Sitten kuvattiin pää sisältäkin käsin. Tyhjältä näytti, kasvimaalla ei kasvanut vieläkään mitään vanhaa tai edes uutta.

Seuraavaksi kuvattiin vartaloa. Hodari on korjannut viimeisetkin jätteensä pois meikäläisen nurkista, ja välikarsinassa lymyillyt jätesolmuke on ilmeisesti kutistunut normaalin kokoiseksi, koskapa sitä ei lausunnossa mainittu.

Mutta maksaan kuului uutta. Sappirakon vieressä on 3 cm:n hypodensinen (ympäristöään harvarakenteisempi) muutos, jota viime kerralla ei selkeästi ole näkynyt.  Ryntäsin heti kertaamaan maksan radiologiaa. Hypodensiselle muutokselle annettiin vaihtoehdoiksi fokaalinen nodulaarinen hyperplasia, adenooma (hyvänlaatuisia vaihtoehtoja) ja sitten tietysti... vanha ystäväni syäpä.

Ehtipä tulla kohtalainen angsti siihen asti, kunnes pääsin radiologin ultraäänianturin alle löydöksen kontrollointiin. Siistiltä kuulemma näytti, eikä ainakaan kasvaimeen pitäisi sopia ja että seuraillaan. Huh helpotusta. Jotain radiologi puhui varjoaineen epätyypillisestä jakautumisesta tai mahd. rasvakeskittymästä (kun kerran semmoinen juoppokin olen), mutta eihän niitä lääkäreitä ymmärrä, mitä ne omilla termeillään puhuvat.

Pieni jälkimaku silti jää. Lukemani algoritmin mukaan kaikki tietokonetomografiassa selittämättä jääneet maksapatit pitäisi katsoa magneettikuvalla. Jos se kuitenkin on jotain...?