Sairaslomalla oleminen tympii jo. Vointiakin olisi sen verran, että sädehoidon loputtua voisin hyvinkin kuvitella pystyväni jonkinlaiseen osa-aikaiseen työsuoritukseen, vaikka heittämällä terveyskeskuksessa vähän päivystyskeikkaa tai sijaistamalla äkkisairaita muutaman kerran viikossa.
Mutta sehän ei Kelan puolesta onnistu. Ihminen on byrokratian silmissä joko täysin sairas tai täysin työkykyinen, välimuotoja ei ole. Jos tekee hiukan töitä siellä täällä, koko päiväraha menee.
Ehkä keskeytän sairasloman sitten kokonaan etuajassa, jos kunto sallii. Tosin onkologialla pelottelivat, että sädehoidon lopussa ovat jotkut aika ruvella ja tarvitsevat taas uuden nousun pohjalta, joten täytyy ensin katsoa, kuinka muijan käy.

Ensi vuoden alussa asiaan on tulossa parannusta, mutta se ei nyt tässä auta. Silloin pitkälle sairauslomalle (yli 60 pv) joutuneelle on tulossa mahdollisuus palata työelämään ensin osa-aikatyötä tehden ja saada sen ajalta osasairauspäivärahaa.

Pitäisiköhän ylimääräisen työenergian purkamiseksi vaikka leikkiä olevansa kotisiivouspalvelussa töissä ja siivota oma kämppä? Todentuntuisuuden lisäämiseksi voisi laittaa essun eteen, terveyskengät jalkaan ja nimilapun rintaan...